Jump to content


Empire:Total War Mod for Mac


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Sargiel

Sargiel

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 909 posts
  • Location:West Sussex, England

Posted 21 December 2012 - 02:43 PM

http://www.twcenter....ad.php?t=578309

Finally a comprehensive Mod has been released for the Mac. I've tested it out as per the installation instructions in the above link and all is working well. It's great to be able to play as the smaller factions etc :)

#2 Tacohead

Tacohead

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 554 posts

Posted 22 December 2012 - 02:24 PM

View PostSargiel, on 21 December 2012 - 02:43 PM, said:

http://www.twcenter....ad.php?t=578309

Finally a comprehensive Mod has been released for the Mac. I've tested it out as per the installation instructions in the above link and all is working well. It's great to be able to play as the smaller factions etc :)

Thanks so much for the heads up! Is the large font size mod part of the package?

-PN
27" iMac I7 (late 2013), 3.2 mhz, 16 gigs of RAM, NVIDEA GeForce GT 755M 1024 MB, Mac OS 10.12.3
iPad Air 2 64GB WiFi/iPhone 6+ 64GB

#3 Sargiel

Sargiel

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 909 posts
  • Location:West Sussex, England

Posted 24 December 2012 - 02:53 AM

Sorry for the belated response - mad Christmas rush as usual :)

Not actually sure from just looking at the game. I play on 1920 x 1080 and didn't have a problem with the font size on the vanilla game. It looks the same to me with the Mod applied so I'm not sure that it is included. I'd suggest contacting Dylan1381 directly on his thread to find out.

Also just to note that if you just watch the video you might miss one of the other instructions for applying the Mod fully - you need to also copy the text from 'ModActivewriting.txt' into the Advanced options field in the Empire Total War launcher. You'll know if it's worked from seeing the different flags/loading screens etc. And unfortunately the preferences.empire_script 'forgets' the extra mod lines so you need to reapply each time. However it's quick to do and well worth it.

Merry Christmas and happy Empire building ;)

#4 Tacohead

Tacohead

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 554 posts

Posted 24 December 2012 - 11:44 AM

View PostSargiel, on 24 December 2012 - 02:53 AM, said:

Sorry for the belated response - mad Christmas rush as usual :)

Not actually sure from just looking at the game. I play on 1920 x 1080 and didn't have a problem with the font size on the vanilla game. It looks the same to me with the Mod applied so I'm not sure that it is included. I'd suggest contacting Dylan1381 directly on his thread to find out.

Also just to note that if you just watch the video you might miss one of the other instructions for applying the Mod fully - you need to also copy the text from 'ModActivewriting.txt' into the Advanced options field in the Empire Total War launcher. You'll know if it's worked from seeing the different flags/loading screens etc. And unfortunately the preferences.empire_script 'forgets' the extra mod lines so you need to reapply each time. However it's quick to do and well worth it.

Merry Christmas and happy Empire building ;)

Thanks so much Sargiel and Merry Christmas to you as well! :)

-PN
27" iMac I7 (late 2013), 3.2 mhz, 16 gigs of RAM, NVIDEA GeForce GT 755M 1024 MB, Mac OS 10.12.3
iPad Air 2 64GB WiFi/iPhone 6+ 64GB

#5 Tacohead

Tacohead

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 554 posts

Posted 05 July 2013 - 12:03 PM

If you don't have the best eyesight Edwin from Feral was kind enough to create a script that enlarges the font sizes in Empire. It works quite well! See this thread on MacRumors for more information:

http://forums.macrum...=1533949&page=4

-PN
27" iMac I7 (late 2013), 3.2 mhz, 16 gigs of RAM, NVIDEA GeForce GT 755M 1024 MB, Mac OS 10.12.3
iPad Air 2 64GB WiFi/iPhone 6+ 64GB

#6 edddeduck

edddeduck

    Feral Interactive

  • Developer
  • PipPipPipPipPip
  • 1229 posts
  • Location:London, England, UK

Posted 08 July 2013 - 02:46 AM

Here is the complete collection of my empire mods so far. That said if anyone wants to help make more they just need to get the mod working and give me instructions, I can them make an installer an host it. Modding is a bit of fun for me when I have spare time so sometimes a mod (like the Epic DarthMod) takes time to make!

http://downloads.fer...om/mods/empire/

#7 Grumbler

Grumbler

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 19 July 2013 - 01:37 AM

Are you going to make any wrappers for NTW?

#8 Tacohead

Tacohead

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 554 posts

Posted 19 July 2013 - 09:59 AM

View PostGrumbler, on 19 July 2013 - 01:37 AM, said:

Are you going to make any wrappers for NTW?

If you're referring to Wineskin wrappers that can allow some PC games to run on a Mac then why would anybody want to do that? Napolean: Total War is available for the Mac from Feral (on the Mac App Store and here on the Mac Game Store, among others). There's no need for a wrapper.

-PN
27" iMac I7 (late 2013), 3.2 mhz, 16 gigs of RAM, NVIDEA GeForce GT 755M 1024 MB, Mac OS 10.12.3
iPad Air 2 64GB WiFi/iPhone 6+ 64GB

#9 Grumbler

Grumbler

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 19 July 2013 - 11:47 AM

View PostTacohead, on 19 July 2013 - 09:59 AM, said:

If you're referring to Wineskin wrappers that can allow some PC games to run on a Mac then why would anybody want to do that? Napolean: Total War is available for the Mac from Feral (on the Mac App Store and here on the Mac Game Store, among others). There's no need for a wrapper.

-PN

No, Feral Interactive released NTW on July 3d. I was asking Edwin if he was going to make any wrappers for Mods like he did for RTW and ETW. Sorry for the confusion.

#10 Tacohead

Tacohead

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 554 posts

Posted 19 July 2013 - 04:03 PM

View PostGrumbler, on 19 July 2013 - 11:47 AM, said:

No, Feral Interactive released NTW on July 3d. I was asking Edwin if he was going to make any wrappers for Mods like he did for RTW and ETW. Sorry for the confusion.

Ahh ok. I see. No worries.  :)

-PN
27" iMac I7 (late 2013), 3.2 mhz, 16 gigs of RAM, NVIDEA GeForce GT 755M 1024 MB, Mac OS 10.12.3
iPad Air 2 64GB WiFi/iPhone 6+ 64GB

#11 Daveo0578

Daveo0578

    Newbie

  • Members
  • 1 posts

Posted 25 July 2013 - 08:30 AM

Hey, I downloaded that comprehensive mod that is above posted. My question is will it still show updated units and whatnot for previously saved games?

#12 tekwe

tekwe

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Location:Mexico

Posted 05 March 2016 - 10:14 AM

Guys, the downlaod link is broken. Do you have another one?
"Si tuviera parque usted no estuviera aqui"

#13 Sneaky Snake

Sneaky Snake

    Official Mascot of the 1988 Winter Olympics

  • IMG Writers
  • 3296 posts
  • Steam Name:SneakySnake
  • Steam ID:sneaky_snake
  • Location:Waterloo, Canada

Posted 08 March 2016 - 09:02 AM

Works for me.
2015 13" rMBP: i5 5257U @ 2.7 GHz || Intel Iris 6100 || 8 GB LPDDR3 1866 || 256 GB SSD || macOS Sierra
Gaming Build: R5 1600 @ 3.9 GHz || Asus GTX 1070 8 GB || 16 GB DDR4 3000 || 960 Evo NVMe, 1 TB FireCuda || Win10 Pro
Other: Dell OptiPlex 3040 as VMware host || QNAP TS-228 NAS || iPhone 6S 64GB