Jump to content


World Of Warcraft Open Beta


  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#21 placebo

placebo

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 929 posts
  • Location:Massachusetts

Posted 24 October 2004 - 03:08 PM

Quote

Supposedly 10.3.6 fixes the shader issue.
That's good, I was worried there. (I actually had a dream last night that Blizzard had cancelled Mac support. Yeah, I'm a geek)

On a more game-like level, which mounts can Trolls Shamans ride? I'd rather a wolf mount than a raptor, but I don't know whether that's possible.

#22 rbarris

rbarris

    Valve Software

  • Developer
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • Location:Irvine CA

Posted 24 October 2004 - 05:00 PM

Quote

Supposedly 10.3.6 fixes the shader issue.

Where is your source for that ?

Rob

#23 gbafan

gbafan

    Heroic

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 395 posts

Posted 24 October 2004 - 05:04 PM

Quote

Quote

Supposedly 10.3.6 fixes the shader issue.

Where is your source for that ?

Rob
Oh wonderful... so I suppose 10.3.6 still won't allow WoW to turn the shaders back on :(
Advocate for consumer friendly DRM.

#24 rbarris

rbarris

    Valve Software

  • Developer
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • Location:Irvine CA

Posted 24 October 2004 - 05:18 PM

Quote

Quote

Quote

Supposedly 10.3.6 fixes the shader issue.

Where is your source for that ?

Rob
Oh wonderful... so I suppose 10.3.6 still won't allow WoW to turn the shaders back on :(

We will turn them on as soon as the first OS/driver release pops out where all the pending WoW bugs are fixed.  We have some that are ATI specific and some that are NVIDIA specific, and some that are specific to a certain GPU in particular.  We might find that the next release fixes all of them - or it may not.  Since we don't know yet, I would prefer to find the source of possibly-invalid assertions like the original post and see what's up.

There's been no dropping of support or anything like that.  Some of these bugs have been really hard to pin down, and the ATI/Apple/NVIDIA people are putting a lot of work into it.  So, we are doing the best we can.  The good news is that the game is totally playable and (I dare say) quite good looking even with the frills turned off.

#25 gbafan

gbafan

    Heroic

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 395 posts

Posted 24 October 2004 - 05:41 PM

Quote

The good news is that the game is totally playable and (I dare say) quite good looking even with the frills turned off.
I agree, it still looks really good but I want those vertex shaders for even better performance ;)
Advocate for consumer friendly DRM.

#26 NAG

NAG

    Legendary

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPip
  • 770 posts
  • Location:Run away!
  • Pro Member:Yes

Posted 24 October 2004 - 05:43 PM

Quote

Latest Patch Notes[/url]"]The Mac OS X client has all shader-based features disabled for this patch. The GUI for those preferences will be grayed out. A number of GPU driver issues are being addressed by Apple, ATI and NVIDIA - when these fixes have been completed and made available to the public we will re-enable these features in the game.

Quote

Think Secret[/url]"]With this particular build, Apple is calling on developers to test OpenGL intensive games

Yes, I know it is kind of vague but everything out of Blizzard lately has been double speak so yeah (hence my "supposedly"). If I was mistaken and these are not related, can you fill us in on what is really going on?

#27 placebo

placebo

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 929 posts
  • Location:Massachusetts

Posted 25 October 2004 - 07:11 AM

Quote

Quote

The good news is that the game is totally playable and (I dare say) quite good looking even with the frills turned off.
I agree, it still looks really good but I want those vertex shaders for even better performance ;)
Just out of curiosity, can you give some examples of shaders? I can only think of the sheen on the desert surface.

Were shaders enabled in the Stress Test client?

#28 CJM

CJM

    Fan

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Location:UK

Posted 25 October 2004 - 10:14 AM

What are the minimum specs for WoW. Can a scrape a run on my iMac 700? Its got maxed out RAM which (I hope) is a plus. Oh and can it run on Jaguar?
Bored and such.

#29 Whaleman

Whaleman

    High Priest of Bork

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5632 posts
  • Steam ID:holybork
  • Location:The Land of Bork
  • Pro Member:Yes

Posted 25 October 2004 - 12:01 PM

Quote

Oh and can it run on Jaguar?

Nope, latest version of Panther only.
You shouldn't ask yourself such worthless questions. Aim higher. Try this: why am I here? Why do I exist, and what is my purpose in this universe?

(Answers: 'Cause you are. 'Cause you do. 'Cause I got a shotgun, and you ain't got one.)

***END MESSAGE***

#30 CJM

CJM

    Fan

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Location:UK

Posted 25 October 2004 - 02:55 PM

Really? Hmm... These days I feel really pushed to buy a PC. You get so much bang for your buck, I think a winner would be if you could install the Mac OS on a PC. :roll:
Bored and such.

#31 ProfessorX

ProfessorX

    Swift like ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1434 posts
  • Location:DoB HQ

Posted 25 October 2004 - 03:16 PM

I'm so tempted to rip you for saying that.  However, I'm having far too much fun ripping others at the moment.

#32 Dark uk

Dark uk

    Notorious

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 posts

Posted 25 October 2004 - 05:36 PM

arg! no open beta for Europe? do you think they will have a free-trail when it is finally out?

#33 placebo

placebo

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 929 posts
  • Location:Massachusetts

Posted 25 October 2004 - 05:52 PM

Quote

do you think they will have a free-trail when it is finally out?
I kind of doubt it; it's a rather hard game to have a demo of, at 3GB.

#34 NAG

NAG

    Legendary

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPip
  • 770 posts
  • Location:Run away!
  • Pro Member:Yes

Posted 25 October 2004 - 06:33 PM

Isn't Europe getting released a few months after NA and Korea?

#35 placebo

placebo

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 929 posts
  • Location:Massachusetts

Posted 25 October 2004 - 07:17 PM

Quote

Isn't Europe getting released a few months after NA and Korea?
Well, when is WoW Europe supposed to be launching in retail?

#36 NAG

NAG

    Legendary

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPip
  • 770 posts
  • Location:Run away!
  • Pro Member:Yes

Posted 25 October 2004 - 07:26 PM

Huh? We don't even know when it is launching NA and Korea.

#37 placebo

placebo

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 929 posts
  • Location:Massachusetts

Posted 25 October 2004 - 07:35 PM

Quote

Huh? We don't even know when it is launching NA and Korea.
The word on the street is, "November 22".


It was on IMG's homepage, ffs. ;)

http://insidemacgame...ry.php?ID=10335

EDIT: Blizzard sez, "Nope."  :-?

#38 NAG

NAG

    Legendary

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPip
  • 770 posts
  • Location:Run away!
  • Pro Member:Yes

Posted 25 October 2004 - 07:48 PM

Yeah, I can believe VU wants it out by then (money money money), I am not so sure Blizzard thinks it is possible.

#39 Tycho Celchu

Tycho Celchu

    Godlike

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2470 posts
  • Location:On my butt.

Posted 25 October 2004 - 08:05 PM

Quote

Yeah, I can believe VU wants it out by then (money money money), I am not so sure Blizzard thinks it is possible.

I am not 100% sure, but Blizzard is their own entity within VU I think, so VU doesn't really make decisions on Blizzard game releases...
"To be great is to be misunderstood" - Ralph Waldo Emerson

#40 placebo

placebo

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 929 posts
  • Location:Massachusetts

Posted 26 October 2004 - 04:31 AM

Quote

Quote

Yeah, I can believe VU wants it out by then (money money money), I am not so sure Blizzard thinks it is possible.

I am not 100% sure, but Blizzard is their own entity within VU I think, so VU doesn't really make decisions on Blizzard game releases...
Considering that there's even a Mac release... Vivendi usually doesn't like that too much.