Jump to content


Civ 5 teaser info


  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 badger2d

badger2d

    Heroic

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Location:San Francisco

Posted 05 August 2010 - 01:57 PM

Juicy new items on Civ 5 dropping all over the place today!

Articles:

http://kotaku.com/56...-civilization-v

http://www.eurogamer....ion-v-hands-on

Video:



Enjoy!

#2 Thain Esh Kelch

Thain Esh Kelch

    Admin

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3979 posts
  • Steam ID:thaineshkelch
  • Location:Denmark

Posted 06 August 2010 - 02:06 AM

Civ5 haven't really caught me yet... But then again, Civ4 didn't either, until I played it.. :P
"They're everywhere!" -And now, time for some Legend of Zelda.

iMac 2011, quad 3,4Ghz i7, 1TB Samsung EVO 840, 8GB RAM, 2GB Radeon 6970m. + 2016 Macbook m3 + iPad 2 64GB + iPhone 4S 64GB + Girlfriend + Daughter

#3 dojoboy

dojoboy

    DJJ is the greatest!

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3461 posts
  • Steam ID:dojoboy65
  • Location:Tanasi (USA)
  • Pro Member:Yes

Posted 06 August 2010 - 08:04 AM

I'm ready to hear something from Aspyr, or one of their competitors.
"There is no end to sorrow."  ---Van Gogh

#4 Hansi

Hansi

    Master Blaster

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1785 posts
  • Steam ID:hansroberth
  • Location:London, UK

Posted 06 August 2010 - 10:41 AM

I hope it doesn't come from Aspyr, would prefer someone else and it be available on Steam and patches would be in sync with PC version.

#5 Sneaky Snake

Sneaky Snake

    Official Mascot of the 1988 Winter Olympics

  • IMG Writers
  • 3356 posts
  • Steam Name:SneakySnake
  • Steam ID:sneaky_snake
  • Location:Waterloo, Canada

Posted 07 August 2010 - 10:28 AM

I really like that fact that they are only allowing one unit type per square. Makes for a lot more strategic warfare
2015 13" rMBP: i5 5257U @ 2.7 GHz || Intel Iris 6100 || 8 GB LPDDR3 1866 || 256 GB SSD || macOS High Sierra
Gaming Build: i5 8400 || Vega 56 || 16 GB DDR4 || 960 Evo NVMe || Win10 Pro
Other: 30TB Plex Server || Xbox One X || PS4 Pro || iPhone X

#6 dojoboy

dojoboy

    DJJ is the greatest!

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3461 posts
  • Steam ID:dojoboy65
  • Location:Tanasi (USA)
  • Pro Member:Yes

Posted 07 August 2010 - 10:51 AM

View PostSneaky Snake, on 07 August 2010 - 10:28 AM, said:

I really like that fact that they are only allowing one unit type per square. Makes for a lot more strategic warfare

My concern for this regards attacking cities on a peninsula where it may have only a single land tile to approach from.  Before advance tech, this could be extremely monotonous to capture.
"There is no end to sorrow."  ---Van Gogh

#7 badger2d

badger2d

    Heroic

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Location:San Francisco

Posted 07 August 2010 - 12:53 PM

View Postdojoboy, on 07 August 2010 - 10:51 AM, said:

My concern for this regards attacking cities on a peninsula where it may have only a single land tile to approach from.  Before advance tech, this could be extremely monotonous to capture.

Well there also could only be one defensive unit stationed in the city, so if you had an army conga-lining up the peninsula you'd still be able to wear that guy out even if you couldn't surround and demolish him with everything attacking on one turn.

#8 Janichsan

Janichsan

    Jugger Bugger

  • Forum Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8308 posts
  • Steam Name:Janichsan
  • Location:over there

Posted 08 August 2010 - 05:40 AM

The system requirements are out (Windows, of course still no sign of a Mac version, yet). Definitely nothing for weak computers. Also note the obligatory Steam authentication. Seems like Civ V does something like CoD MW2 by tying itself to Steam.

"We do what we must, because we can."
"Gaming on a Mac is like women on the internet." — "Highly common and totally awesome?"


#9 Thain Esh Kelch

Thain Esh Kelch

    Admin

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3979 posts
  • Steam ID:thaineshkelch
  • Location:Denmark

Posted 13 September 2010 - 12:22 AM

Seems like we might be seeing Civ5 announced for Mac this week...!
"They're everywhere!" -And now, time for some Legend of Zelda.

iMac 2011, quad 3,4Ghz i7, 1TB Samsung EVO 840, 8GB RAM, 2GB Radeon 6970m. + 2016 Macbook m3 + iPad 2 64GB + iPhone 4S 64GB + Girlfriend + Daughter

#10 Sargiel

Sargiel

    Legendary

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 909 posts
  • Location:West Sussex, England

Posted 13 September 2010 - 11:27 AM

I would be more surprised if we didn't get a port of some description :)

I agree with Hansi about Aspyr though - I really miss when they were No 1 in terms of ports and communication with the Mac Gaming community (via the ever helpful Brad Oliver etc) I hope they're turning things back around and will Feral et al a run for their money :)

#11 dojoboy

dojoboy

    DJJ is the greatest!

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3461 posts
  • Steam ID:dojoboy65
  • Location:Tanasi (USA)
  • Pro Member:Yes

Posted 21 September 2010 - 09:22 AM

Anyone playing this through Windows?  Released today.
"There is no end to sorrow."  ---Van Gogh

#12 badger2d

badger2d

    Heroic

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Location:San Francisco

Posted 21 September 2010 - 11:54 AM

We can't start this when we've got about 2 years to go in our Civ 4 PBEM! ;)

#13 bookman

bookman

    Master Blaster

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1582 posts

Posted 21 September 2010 - 02:04 PM

Where's my Civ V dammit!
Work: MacBook - 2.4 Ghz Core 2 Duo - 4GB RAM - X3100 graphics.
Home: Mini - 2.0 Ghz Core2Duo - 2 GB RAM - GeForce 9400 graphics.

#14 Cougar

Cougar

    Master Blaster

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1547 posts
  • Steam Name:FuzzyPuffin

Posted 21 September 2010 - 04:33 PM

View Postdojoboy, on 21 September 2010 - 09:22 AM, said:

Anyone playing this through Windows?  Released today.

I'm waiting for the Mac port, but I did play the demo (first 100 turns). It's pretty fun; interface is greatly streamlined and much nicer to use. It was running great on medium settings on my 2008 iMac, but obviously it wasn't the later game yet...

Then again, I play Starcraft II in Bootcamp because the performance is so bad, so maybe I should just get it!

#15 DaveyJJ

DaveyJJ

    All hail Bastet

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3895 posts
  • Steam Name:DaveyJJ
  • Location:Inside Bastet's secret temple preparing for the catpocalypse.

Posted 21 September 2010 - 06:40 PM

View PostCougar, on 21 September 2010 - 04:33 PM, said:

I'm waiting for the Mac port, but I did play the demo (first 100 turns). It's pretty fun; interface is greatly streamlined and much nicer to use. It was running great on medium settings on my 2008 iMac, but obviously it wasn't the later game yet...

Then again, I play Starcraft II in Bootcamp because the performance is so bad, so maybe I should just get it!

Buy it on Steam and when it hits Steam for OSX it's free. Play on either platform. Must say I'm mighty tempted myself.

Raven 27" i3 iMac 3.2GHz | 12GB RAM | 1TB HD | 512MB 5670 ATI Radeon HD
Crow iPad 2 | 32GB WiFi


"Not my circus, not my monkeys." -- Polish folk saying
"In ancient times cats were worshipped as gods; they have not forgotten this." -- Terry Pratchett
"I love cats because I enjoy my home; and little by little, they become its visible soul." -- Jean Cocteau


#16 dojoboy

dojoboy

    DJJ is the greatest!

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3461 posts
  • Steam ID:dojoboy65
  • Location:Tanasi (USA)
  • Pro Member:Yes

Posted 21 September 2010 - 07:23 PM

FWIW

MacGamer

:bleedingeyes:

The agony!
"There is no end to sorrow."  ---Van Gogh

#17 DaveyJJ

DaveyJJ

    All hail Bastet

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3895 posts
  • Steam Name:DaveyJJ
  • Location:Inside Bastet's secret temple preparing for the catpocalypse.

Posted 22 September 2010 - 04:59 AM

View Postdojoboy, on 21 September 2010 - 07:23 PM, said:

FWIW

MacGamer

:bleedingeyes:

The agony!

That link is broken! What's it say? What's it say?!

Raven 27" i3 iMac 3.2GHz | 12GB RAM | 1TB HD | 512MB 5670 ATI Radeon HD
Crow iPad 2 | 32GB WiFi


"Not my circus, not my monkeys." -- Polish folk saying
"In ancient times cats were worshipped as gods; they have not forgotten this." -- Terry Pratchett
"I love cats because I enjoy my home; and little by little, they become its visible soul." -- Jean Cocteau


#18 Janichsan

Janichsan

    Jugger Bugger

  • Forum Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8308 posts
  • Steam Name:Janichsan
  • Location:over there

Posted 22 September 2010 - 05:16 AM

View PostDaveyJJ, on 22 September 2010 - 04:59 AM, said:

That link is broken! What's it say? What's it say?!
The whole page seems to be broken at the moment. It was something along the line of "I'm not allowed to tell yet".

"We do what we must, because we can."
"Gaming on a Mac is like women on the internet." — "Highly common and totally awesome?"


#19 dojoboy

dojoboy

    DJJ is the greatest!

  • IMG Pro Users
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3461 posts
  • Steam ID:dojoboy65
  • Location:Tanasi (USA)
  • Pro Member:Yes

Posted 22 September 2010 - 05:31 AM

View PostDaveyJJ, on 22 September 2010 - 04:59 AM, said:

That link is broken! What's it say? What's it say?!

Oh.

MacGamer posted a Civ5 interview over a week ago stating that a Mac version hasn't been announced yet but to stay tune, because civvers may see something they like later in the week.  About ten days later, I posted in the forum there about it and the reply [MacGamer] was, no permission given yet to talk about it.
"There is no end to sorrow."  ---Van Gogh

#20 Cougar

Cougar

    Master Blaster

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1547 posts
  • Steam Name:FuzzyPuffin

Posted 22 September 2010 - 09:36 AM

View PostDaveyJJ, on 21 September 2010 - 06:40 PM, said:

Buy it on Steam and when it hits Steam for OSX it's free. Play on either platform. Must say I'm mighty tempted myself.
There's no guarantee of that, especially if Aspyr does the port.