Jump to content


Spore - Issues with High Sierra?


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Togglemeister

Togglemeister

    Notorious

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Location:Portland, OR USA

Posted 26 February 2018 - 03:04 PM

My son just recently launched Spore a few days ago and it ran fine but lately it will hang on the main screen where you can't select a planet. I can't change the game settings.
We are on a late 2013 iMac running 10.13.3 (High Sierra)
16mb of ram.
Game patch from 2015.
Perhaps its time to reinstall it?
(Now) Late 2013 27" 3.4 ghz iMac, stock configurations.
(Then) 2005 Powermac G5 Dual Core 2.3 ghz, Leopard, 256mb nvidia 6600GT.
(Archived) DA w/Single Sonnet G4 1.4 ghz  2mb L3, Tiger, 1 gb ram, 128 mb ati 9800 pro (AGP)

#2 macdude22

macdude22

    Like, totally awesome.

  • Members+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2389 posts
  • Steam Name:Rakden
  • Location:Iowa
  • Pro Member:Yes

Posted 26 February 2018 - 03:38 PM

The last OS I got Spore to work on was 10.10 so best of luck :teehee:

It was a transgaming port and they are long gone now.
IMG Discord Server | | http://www.trueachie....com/Rakden.htm
Enterprise (iMac18,2): i7 @ 3.6 GHz || 16 GB RAM || Radeon Pro 560 || 2TB Micron + 6TB Toshiba
ChonkOpad (iPad Pro 8,9): A12Z @ 2.49ghz || 6GB RAM || 256GB

#3 Cougar

Cougar

    Fighting Feline

  • Members+
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1949 posts
  • Steam Name:FuzzyPuffin

Posted 26 February 2018 - 05:33 PM

Yeah, it was a Wine port to begin with, so you might be better off trying to run it under the latest WINE wrapper.